8 maart 2011, 100 jaar Internationale vrouwendag

een paar dagen geleden ontdekte ik dat er niemand voor Amsterdam het project “Woman on the Bridge” voor Amsterdam deed

De tweetal linkjes ter ere van de 100e Internationale Vrouwendag die ik op twitter via Annie Lenox heb gevonden.

Doordat er in Nederland / Amsterdam nog geen actie bleek te zijn, heb ik het initiatief genomen om Vrouwen van Amsterdam en omstreken uit te nodigen om Op dinsdag 8 maart voor een half uur te komen speed daten of gewoon aanwezig te zijn op de Blauwbrug in Amsterdam.
Iedereen was welkom van 12.30 uur tot 13.00 uur.
Doordat ik me terdege bewust was van het feit dat het erg kort dag was en dat we het allemaal erg druk hebben, maar 100 jaar internationale vrouwendag een bijzonder moment is kon en wilde ik dat niet zo voorbij laten gaan.
Bekijk de onderstaande linkjes;


Lees ook;
http://googleblog.blogspot.com/2011/02/join-us-on-bridge-for-international.html

Voor de vrouwen die het project wel een warm hart toedragen maar het niet lukt om fysiek aanwezig te zijn was het ook mogelijk om online naar de Blauwbrug in Amsterdam via http://lnkd.in te komen en hun foto of video achter te laten. Dit was 247 gebeurd inclusief de foto’s die gemaakt zijn van het half uur op 8 maart op de Blauwbrug.

Bekijk de foto’s op;
http://goo.gl/photos/7cRanXPkrg join

Doordat er wereldwijd nog steeds onvoldoende vrouwen delen in de welvaart die er is, ook in Nederland mag er geconcludeerd worden dat er nog veel werk verzet moet gaan worden.

Reinventing feminism http://on.ted.com/8yrG

Zoals blogger Courtney Martin in deze presentatie de immer beladen woord “feminisme”in dit persoonlijke onderzoekt. Kan ik haar verhaal enkel ondersteunen. Door middel van drie essentiële paradoxen vertelt ze over de zoektocht van haar generatie en tracht ze de term “feminisme” te definiëren voor zichzelf.

Hierdoor stel ik me ook de vraag als inderdaad veel vrouwen economisch onvoldoende kunnen deelnemen aan welvaart en feminisme opnieuw gedefinieerd moet worden. In welke mate is de huidige strategie die door veel vrouwen bewandelt wordt economisch rendabel?

Juliet B. Schor professor van de Harvard Universiteit onderstreept de urgentie van die vraag. In het artikel van het NRC 4 maart 2011 met de titel “Grondstof arm, maar vindingrijk” wordt het belang van anders denken, afwijkend denken economisch van belang geacht.

“Van de consensus in het economische denken heeft de wereld nu veel last. Alle reden om aandacht te schenken aan een afwijkende stem,”

In haar boek “Plentitude” The New Economics of True Wealth, “Overvloed” De Nieuwe Economie van ware Rijkdom presenteert Schor op een moment van een wereld wijde ecologische en financiële crisis, een revolutionaire strategie voor de overgang naar een rijkere, meer evenwichtig leven door onder andere het beginsel van consensus ter discussie te stellen.

Vandaar dat ik hoop dat de broodnodige diversiteit in denken, doen en leven ook in Nederland snel omarmt gaat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s