Meltdown-The men who crashed the world

Meltdown – The men who crashed the world

Lijkt me dat het ongeacht politieke-, levens- en religieuze  overtuiging er met z’n de schouders onder moeten gaan zetten.

En Adam Smith (Kirkcaldy, rond 5 juni 1723 – Edinburgh, 17 juli 1790 ) gedachtegoed, was een Schotse moraalfilosoof en in zijn tijd  een pionier op het gebied van de politieke economie ver achter ons moeten gaan laten! Het post industrieel denken heeft z’n langste tijd gehad.

We leven in het begin van een kennis en informatietijdperk en zullen de economische, de ecologische  en de maatschappelijke issues opnieuw in perspectief moeten gaan zetten.

Kernwoorden als MVO, duurzaamheid  en ecologisch verantwoord handelen is niet voldoende. Het kader en de kapstok om ons zelf en de issues in een breder kader te plaatsen zullen toch moeten gaan voortkomen uit het beter begrip krijgen op alle niveaus  als het gaat over zaken als keten geïntegreerde verantwoordelijkheid en weten hoe interconnectivity op locaal, regionaal, transnationaal en global werkt. En welk plek wij in de hoedanigheid als werknemer en consument daarin innemen.

Met name dat we meer inzicht krijgen op welke invloed onze behoefte heeft op de productieprocessen en het gebruik van de resources. En welke invloed dat heeft op het geheel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s