VECHT-HUIL-BID- LACH-WERK-en BEWONDER ELKAAR!

@occopyamsterdam is een van de Occopies in de wereld en zoals de zaken er nu bijstaan kan Amsterdam in mijn beleving een wereldwijde voorbeeld functie gaan vervullen. Om het doel, een duurzame verandering te bewerkstelligen waardoor er een rechtvaardigere samenleving en maatschappij kan opbloeien.

Nederland lijkt rijk, maar tot je ziet hoeveel mensen er van de voedselbank wekelijks onderhouden worden. Banen moeten er komen en sociale zekerheid is iets dat voor 99% van de mensen van belang is. Salarissen onder het minimumloon zijn dan ook onacceptabel. Door te denken dat hierdoor de concurrentiepositie zich zal verbeteren is een overtuiging dat “rechts vaak hanteert. En is dan ook zwaar achterhaalt. Door het kennis en informatie tijdperk kunnen en zullen we de economische, ecologische en maatschappelijke crisis nu echt samen en met elkaar moeten gaan oplossen.


Een duurzame, sociale en leefbare samenleving voor ons zelf en voor hen die na ons komen kunnen borgen is een gigantische klus….

Doordat de verschillende behoeften en invalshoeken zich hier in Nederland lijken te polariseren in Linkse en Rechtse standpunten die we elkaar, al dan niet onder represaille, toe blijven schreeuwen, zal er geen verandering maar verharding plaatsvinden.

Iets dat ik alle actieve deelnemers van OccupyAmsterdam niet toewens. Want er ligt in mijn beleving hier voor onze voeten een unieke kans om nieuw democratisch leiderschap te tonen. Door de discussie met hen die de verandering tegenhouden of niet aan willen gaan te voeren.

Economische, ecologische en maatschappelijk issues raken ons allen. Overigens ook de opkomende economieën. Vandaar dat alle energie die ieder heeft in mijn beleving zo effectief ingezet zou moeten worden. Juist om tot een verandering te komen zullen we eerst met z’n allen bewust moeten worden wat er voor ieder te verliezen valt.

In mijn opinie kan Amsterdam het verschil gaan maken. Zeker door als iedereen die de Occopy beweging steunt een bijdrage levert.

Om alle energie van hen die nu buiten staan te bundelen, het verschil te waarderen zou 1 tent voor allen met een debat-24/7-arena online en live door iedereen wereldwijd te volgen, een optie kunnen zijn. Iedereen die en mening heeft zou zich kunnen inschrijven om een debat  of monoloog te houden” gratis online tools genoeg.

Vandaar mijn betoog, laten we beter gebruik maken van de individuele energie en de resources van de mensen die nu betrokken zijn. En de communicatie technieken, die er ter beschikking staan, vaardig en slimmer inzetten. Want om tot die verandering, een paradigmashift te komen is er een kritische massa nodig en die komt niet vanzelf. Daar zullen we iets mee en voor moeten doen.

Vandaar mijn eenvoudig betoog“Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder ELKAAR!” en sluit niemand in de discussie uit. Hedendaagse technieken bieden voor iedereen een podium, alleen dit podium staat wel midden op het wereld toneel, het faciliteren er van wordt de kunst!

Het afkeuren en afzeiken ervan daarentegen blijkt geen kunst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s