Wat als de verantwoordelijkheid nu eens genomen zou worden…

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/324446/Bos-ABN-AMRO-kopen-voor-168-miljard-euro-was-juist.htm

 

Het duurde even en om even een zijsprong te maken, ik lees op dit moment de angst index van Robert Harris. Een triller…enfin wat zou dat nu met de economische crisis en Wouter Bos te maken hebben…

Terugkijkend op mijn werkervaring en opleidingen, weet dat dit boek redelijk het wereldje weerspiegelt waar de crisis door veroorzaakt wordt. Hierdoor besefte ik me net pas de volle omvang van de impact van de bancaire crisis. En hoever mensen van de cijfers staan. en ach het is maar een boek….niet wetenschappelijk maar het verduidelijkt wel, op een amusante manier, de wereld waar met geld gewerkt wordt.

Vandaar dat het hoogtijd wordt, uiteraard met respect voor iedereen die binnen het bancaire wezen werkt, er aan hun gevraagd moet worden nu een gepaste actie te ondernemen.

Op dit moment leven er kinderen in Nederland onder de armoede grens, hebben ZZP’ers de voedselbank nodig en is er een groteske bezuiniging van 18 miljard euro terwijl er 17 miljard betaald werd om de ABNFortis bank te redden. En lijkt het einde door onzinnige politieke geharrewar niet in zicht…ten koste van wie en wat?

De vizieuze cirkel zal toch echt nu doorbroken moeten worden. Let wel, vanuit de veroorzaker, lijkt me zo. Want zodra de juiste mensen, instanties en bedrijven hun verantwoordelijkheid  gaan nemen kan er een verschil gemaakt worden, waar iedereen baad bij gaat hebben. Het gaat in deze om alle belanghebbende binnen de gehele economische keten, met name spreek ik in deze die personen aan die ook invloed hebben en deels (in)direct aan het begin van de crisisketen staan,  waar ook de mogelijke oplossing uit voort kan komen.

Want laten we wel wezen, als je over 10 jaar terug gaat kijken en van jezelf weet dat je een onderdeel van de oplossing bent geweest, waardoor je een wezenlijk verschil voor iedereen hebt kunnen zijn. Hoe zou dat voor je zijn, hoe zou jij jezelf dan in de spiegel bekijken?

Vandaar dat een kleine oplossing al een groot verschil kan uitmaken. Namelijk dat als de bonus binnen het bancaire wezen niet hoger meer zou mogen zijn dan €2000,- (anders ga je toch een ander baan zoeken) en dat deel van de winst dat uitbetaald zou worden aan het hoger management eigenlijk direct naar de kas van de overheid terug zou vloeien, in deze gemeentelijke bijstandswet, dan zou een heleboel leed wat er veroorzaakt is door iedereen inde bancaire wereld een klein beetje verzacht worden.

Waarom zou je dat belangrijk moeten vinden, je kent de mensen vast niet die geen baan meer hebben, die niet meer kunnen rondkomen en hun kinderen onvoldoende te eten kunnen geven?

Omdat huishoudens met een bijstandsuitkering vanaf volgend jaar tientallen procenten minder inkomen gaan hebben. (http://www.nu.nl/economie/2675697/minder-besteden-met-nieuwe-bijstandswet.html)

Voor iedereen die geen zicht heeft op wat iemand dan nog maar te besteden heeft.

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/regelingen/65242-hoogte-bijstandsuitkering-1-janauri-2011-2012.html

Voor een ieder binnen de politiek en het bancaire wereldje die geen idee heeft wat armoede is, verwijs ik graag om eens vrijwilligers werk te gaan doen bij de voedselbank.

Dat zijn de mensen achter de cijfers! Daar ontmoet je de kinderen die zich onvoldoende kunnen ontwikkelen omdat er mensen zijn die blijkbaar het woord samenleving niet begrijpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s