Segregatie van vrouwen is discriminatie van vrouwen

Wat mij verbaasd is dat iedereen denkt dat dit alleen nog maar in Israël gebeurd. Laat ik je even uit de droom halen….

Door onder andere en nav het artikel “Meisje confronteert Israël met discriminatie” VK 27 december 2011 schrik je weer op…en denk je tjee dat het nog speelt.

En dat verbaasd me weer mij dat iedereen denkt dat dit alleen nog maar in Israël gebeurd. Laat ik je even uit de droom halen….

Wat de meesten onder ons behoorlijk schokkend vinden is dat vrouwen en jonge meisjes van het straatbeeld zouden moeten verdwijnen door activiteiten van een groep die 10% van het land uitmaken. Is het een incident dat enkel in een religieuze maatschappij kan plaatst vinden? Nee dus…

Voor 10 miljoen meisjes wereldwijd speelt dit aspect elk jaar op nieuw en dus is dat ook een issue van nu, namelijk dat meisjes op 6 jarige leeftijd uitgehuwelijkt worden, lees je zelf maar in op de http://www.theelders.org/child-marriage en bekijk dan ook de site van http://girlsnotbrides.org/

En dan maar denken dat er bij ons toch niets aan de hand is…? Duh!!
Hoeveel vrouwen zien we eigenlijk dagelijks op TV in een leiderschapspositie? Hoe vaak is kennis overdracht in een vrouwelijke vorm? En dan de perceptie rondom leiderschap, die is toch op dit moment veelal mannelijk?

Of maakt de overdaad aan porno die we hier in Nederland op bijna alle media kanalen en op internet consumeren de quota weer goed?
Dit lijkt me dus niet….

Want al eens opgemerkt hoe vaak mannen al allergisch zijn of spontaan worden van vrouwen zijn die op een eigen manier de ruimte nemen?

Hoe noemen we ze dan? Weet je nog hoeveel bagger heeft Agnes Jongerius over zich heen heeft gehad…

En dan dat pesten, het mobben op scholen of in studenten verenigingen en het werk tov meisjes en vrouwen die “anders” zijn, en niet de Maxima’s van deze tijd willen spelen… waarom?

Even voor de duidelijkheid, wat is dat pesten (mobben) dan?

https://rijksweb.autoolkit.nl/pesten-mobben.html
Pesten (mobben): het opzettelijk kwetsen van een ander. Het gaat dan om pijnlijke grappen, negeren, vervelende opmerkingen, intimidatie of uitschelden. Het is het systematisch uitoefenen van psychisch, fysiek of seksueel geweld door één persoon of door een groep personen, tegen een persoon die niet (meer) in staat is zichzelf te verdedigen.
Pesten wordt meer dan eens als iets onschuldigs gezien. Het onderscheidt zich van plagen doordat het machtsevenwicht verstoord raakt en het gedurende een langere termijn een persoon treft. Pesten heeft echter vaak direct met machtsmisbruik te maken. Pesten kan samengaan met andere vormen van ongewenst gedrag, zoals discriminatie, seksuele intimidatie en agressie en geweld.

En dan nog even voor iedereen “de definitie van ongewenste omgangsvormen”

https://rijksweb.autoolkit.nl/begrippen-en-defenities.html
Ongewenst gedrag: directe of indirecte ongewenste uitlatingen of handelingen, die tot uiting komen in verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag jegens betrokkene, dat door deze als ongewenst en ongewild wordt ervaren.

Uitgangspunt is dat door afwijzing of onderwerping aan dergelijk gedrag de betrokkene direct of indirect in de uitoefening van zijn functie getroffen wordt, waarbij het tevens – al dan niet doelbewust – leidt tot aantasting van de werkprestaties en /of het creëren van een intimiderende, vijandige of onaangename werkomgeving voor die persoon.

Enfin dat ongewenst gedrag is vooral dus een kwestie van mentaliteit. Het komt dus blijkbaar voort uit een gebrek aan respect voor anderen en het gebrek aan respect voor de grenzen die anderen heeft.

Waardoor er verschil wordt waargenomen wat blijkbaar op dat moment onverteerbaar is. Het is het wij en jij inzetten om wille van wat?

Bedenk zelf eens het zijn niet de heren alleen die dit gedrag instant houden…er zijn genoeg vrouwen die vaak uit eigenbelang denken dat dit soort gedrag OK is…niet dus!

Al jezelf eens afgevraagd wanneer jij laatst betrokken was met uitsluiten vanuit de bovenstaande definitie pesten omdat een meisje of vrouw anders deed en dacht dan jij dat doet volgens jouw overtuiging over hoe de wereld uit moet zien?

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom er zo weinig diverse vrouwen aan de top van het zakenleven staan?

Vanuit welk machtsfactor of geloof denk je dat dit gedrag om vrouwen uit te sluiten van macht te rechtvaardigen is? Is het werkelijk te rechtvaardigen?

En laat ik nog een vraag stellen…Al eens nagedacht over onder ander het economische belang van diversiteit?
Zoals Jimmy Carter in 2009 al aangaf als lid van The Elders http://www.theelders.org/

“The words of God do not justify cruelty to women”

Discrimination and abuse wrongly backed by doctrine are damaging society.

Ter inspiratie, lees zijn volledige speech eens en laat je inspireren… en vraag jezelf dan nog eens af wat maakt dat het gedrag naar vrouwen zo is gegroeid? Traditie? Geloof? Economische noodzaak?
Kortom, het zijn en blijven allemaal oneigenlijke argumenten.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/jul/12/jimmy-carter-womens-rights-equality

Als we met z’n allen vanuit die achteruitkijkspiegel naar de toekomst blijven rijden en blijven acteren vanuit tradities, geloof en mogelijk korte termijn economische voordelen, dan mag je jezelf echt gaan afvragen hoe die gezamenlijke toekomst er voor ons allen dan gaat uitzien.

wat denk jij, wat is en wordt jouw bijdrage in deze? Laat je dit bestaan of ga je er iets mee doen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s