Omdat niemand zich echt verantwoordelijk voelt!

“Wim Kok vindt EU-leiders slap en onverantwoordelijk”

http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/wim_kok_vindt_eu_leiders_slap_en_onverantwoordelijk/

Mooi advies van Dhr. Kok en laten we eerlijk zijn, als je kijkt naar waar de oplossing ligt, namelijk dat Banken een geheel ander financiële functie en rol in de samenleving moeten gaan bekleden, dan is er nu gewoon sprake van een ordinaire machtsstrijd. En zal een ieder die z’n boterham er goed mee verdient en er al jaren werkt niet zo snel het lef hebben om het anders te gaan doen…

Dat niemand zich echt verantwoordelijk voelt voor de munt of alles wat daaraan verbonden is, zoals de vorm van samenleving heeft toch te maken met amoreel gedrag. Zet eens het geheel aan besluitvorming in een mindmap en plaats de gehele invloedsketen erbij….wat zie je dan?

Dan ontdek je dat er jaren lang onder ander niet geïnvesteerd is in het kunnen verduren van diversiteit en ethisch handelen. Maar dat amoreel gedrag een onderdeel moest zijn van je karakter en je DNA wilde je in aanmerking kunnen komen voor die bancaire baan!

Waardoor dat gebrek aan transparantie puur een voortvloeisel is van gemiste vaardigheden en dat weer bewerkstelligde dat men het nut er niet van inziet om het te prioriteren.

Zolang als iedere vorm van kritiek op het systeem gezien wordt als een vijandige aanval, met alle gevolgen van dien, dan een verzoek tot reflectie op deugdelijkheid mbt systeem en de invloed op de samenleving…

zolang als bankiers oprecht geloven dat dit huidige systeem enkel wat weeffoutjes kent, die reparabel zijn…

En ze overtuigd zijn en blijven dat het gedrag en het systeem eigenlijk onfeilbaar zijn…en bovendien amoreel gedrag een onderdeel van hun professionaliteit en minimaal vereiste is om bestaansrecht te hebben.

Lijkt me dat we met z’n allen nog lang niet in de opgaande fase zitten waar oplossingen door het “doorpakken” gevonden gaan worden.

En ben eens eerlijk naast al de ander beroepen die dit systeem een behoorlijke buffer geven, zoals advocaten en journalisten die juridisch of perceptueel van het nadeel nog een voordeel proberen te maken…hoever zijn we dan nog van een nieuwe welvaart af?

Waarschijnlijk als we zo on-intelligent blijven doorgaan met het huidige systeem te handhaven, we in alle redelijkheid kunnen spreken van het verkeren in een afbraak fase. (waarom, met welk doel en wiens agenda past dit?)

Overigens voor iedere consument die zelf het heft in eigen handen wilt nemen… hoe klein je portemonnee dan ook is, maak een keuze voor een bank die wel die waarden en normen heeft.

In Amerika is er een particulier initiatief ontstaan om mensen te helpen bij hun hypotheek over te sluiten “Saving homes” ….. Onderhandelen over je hypotheek http://www.rtl.nl/xl/#/u/4b6d9714-a915-4807-afc1-ee319e32d749/

Welke Bank in Nederland durft deze keuze te maken en volgt?

Het huidige EU beleid is er nu op gericht om 1 Europa te creëren, op zich niets mis mee… maar zoals we allen kunnen zien wel ten koste van de zwakste in onze samenleving.

Vandaar dat heren zoals Dhr. Kok en een heer Wijfels voor mijn part vele malen prominenter in de media mogen optreden…graag zelfs.

Het wordt zelfs hoogtijd dat er nieuwe mensen snel gaan opstaan die wel het verschil wel durven te gaan maken….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s