Realitycheck…?

vervolg…
Het is een banken crisis die door amoreel gedrag, met als weeffout de verouderde financiële verdien modellen vanuit een conservatief politiek beleid gewoon op de oude voet wil doorgaan, wil doen alsof er niets maar dan ook niet aan de hand is.

Echter hierdoor is ineens iedereen aandeelhouder in dit debat….in deze crisis.

beluister anders eerst even de bijdrage van Geert Mak over de toekomst van Europa en onder andere de rol van de oud Goldman Sachs mensen en dat we allen aanzet zijn.

http://nos.nl/audio/327455-oog-maandag–geert-mak-over-de-toekomst-van-europa.html

Al eens nagedacht wat je dagelijks aandeel is aan het probleem?
Of er al eens bij stil gestaan aan welke kant jij staat van de oplossing?
Wat is jouw visie, hoe tracht jij vanuit jouw mogelijkheden een steen bij te dragen?
werk je mee aan de oplossing of aan het vergroten van het probleem?

Bij welke bank bankier jij…?
Of hoe actief ben je in dagelijks leven om zelf vanuit de mogelijkheden die jij hebt het verschil of een bijdrage te leveren aan wat het probleem of een oplossing is?

En ja in deze is de Occupy beweging een kleine maar steeds belangrijkere belangengroep aan het worden. Gelukkig maar voor al die anderen dat er mensen zijn die vanuit diversiteit een verschil willen maken.

En om dan maar te besluiten om alle vertrouwen te verliezen zoals Geert Mak dit even poneert, dat is net zo iets als het uitsluiten van een ander z’n belang. Of erger zeggen hupsakee ik ben er klaar mee, ik vertrek naar een andere wereld…#Duh…welke dan?

In deze hebben we met een behoorlijk complex en ingewikkeld systeem te maken dat economisch, ecologische cultureel niet meer functioneert en niet meer aansluit op de hedendaagse issues en behoeften.

Al eens nagedacht hoe ingenieus het in elkaar zit?
Daag je zelf eens uit en maak er eens een mindmap van, plaatst alles wat er dan ook maar mee te maken heeft in die mindmap. Iedere invloedssfeer, elk belang…links rechts conservatief, progressief ect .
Dan besef je al snel dat het uitsluiten van groepen dan ook iets is dat niet meer werkt. Het verdroot enkel het probleem. Ineens zul je zien dat meer transparantie, meer democratie en nieuwe duurzame verdienmodellen wel een onderdeel van de oplossing zijn…

In deze gehele keten van belangen is een ding wat ons allen verbind en dat is dat we het met z’n allen samen moeten gaan doen.
En daarin is het polariseren een beetje passé het levert wel een leuk debat op, maar toch het is vaak zwart tov van wit. Vriend of vijand…met alle gevolgen van dien.

Vandaar dat een ieder die op welke wijze dan ook vanuit zijn mogelijkheden een bijdrage levert gehoord moet worden.
Het managen van dat verschil..dat is de kunst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s