How many people does it take to make a difference?

Al eens nagedacht over de vraag “Welk idee heb jij bij een goed leven?”
Het boek “How many people does it take to make a difference?” is echt een bijzonder leuk inspirerend boek dat net even verder gaat dat de meeste boeken in z’n soort.
Het is echt zo’n boek dat eigenlijk iedereen, juist omdat we met z’n allen in een crisis zitten cadeau zou moeten krijgen!
En dan is er nog het boek van Professor Tim Jackson
Hij stelt de noodzaak van economische groei ter discussie én wat het betekent welvarend te zijn. Hij biedt ons alternatieven om vol aan het leven deel te nemen zonder een beroep te hoeven doen op een onhoudbare accumulatie van materiële dingen. Hij biedt ons een perspectief op een transitie naar een ecologisch geletterde macro-economie, een verzoening van een goed leven met een eindige planeet.
Want In ons najagen van het goede leven vandaag tasten we het fundament van ons welzijn morgen aan. Steeds nieuwe materiële consumptie is een voorwaarde geworden om ons maatschappelijk te ontplooien. We worden er echter niet gelukkiger van. We verliezen ieder perspectief op een blijvende en gedeelde welvaart. (hoe waar is dit…overgenomen van de site http://www.hitte.nu/jackson.html)
Kan iemand ter inspiratie deze twee boeken aan de gehele 2e kamer cadeau doen?
Want we zullen opzoek moeten gaan naar mensen die vanuit links,rechts, midden, (a)religieus, zakelijk, kunstzinnig en wetenschappelijk vanuit t eigen perspectief diversiteit kunnen verduren en zich willen gaan inzetten voor een sociale sterke duurzame en innovatieve samenleving. En ook nog de vaardigheden bezitten om vanuit integriteit de samenleving opnieuw vanuit een nieuwe zakelijkheid weten in te richten
Te koop bij BOL beiden rond de €15,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s