8 maart internationale vrouwendag!

http://joinmeonthebridge.org/events/event/search?q=amsterdam
Kom even langs, kom op de foto van 12.00 -13.30 uur! Mocht je op dat tijdstip niet kunnen, misschien is het wel mogelijk voor je om een kleine donatie doen? Onze gedachte voor een donatie gaat uit naar:

1. De voedselbank Zuid-limburg: ga voor een donatie naar Voedselbanken NL Banknr: 1071 50 824 tav Zuid Limburg (http://www.voedselbankennederland.nl/)

2. ATD Vierde Wereld banknr 27 52 200 ten name van ATD 4e Wereld Den Haag. tav armoedebestrijding Nederland (http://www.atd-vierdewereld.nl/ )

3.Of ga naar  http://www.een.nl/home en koop daar eens iets of help mee armoede de wereld uit te helpen!

afrondend

Omdat de wereld wijde financiële crisis iedereen raakt en het maakt dat we steeds meer gaan opmerken dat we onderling verbonden met elkaar zijn. Wilde ik ivm het belang om diversiteit en die onderlinge afhankelijkheid zichtbaarder te laten worden een kleine bijdrage leveren door op 8 maart weer mee doen aan het internationale vrouwen programma http://joinmeonthebridge.org/

De intentie was om vanaf 12.00 uur tot 13.30 uur de Blauwbrug (http://joinmeonthebridge.org/events/event/search?q=amsterdam) tijdelijk hiervan weer het midden punt te laten zijn! En iedereen die deze de brug, een van de oudste van Amsterdam, passeerde te fotograferen met de vraag of ze op de foto wilden om dit project online te steunen.

Enfin om Precies om 12.00 uur Stond de film camera ploeg van AT5 te wachten,

( http://joinmeonthebridge.org/photo/dsc-0011) zo van en … Mevrouw… Waar zijn de vrouwen? (vol in beeld… …hele brug leeg ….)

Dus de eerste vrouw die arriveerde werd direct geïnterviewd!

Wat mij in die anderhalf uur verwonderde was dat er misschien wel meer mannen dan vrouwen dit jaar graag solidair willen zijn met Women for Women Join Women on the bridge op internationale vrouwendag.

Enfin Amsterdam staat weer op de kaart voor betreft de 101e internationale vrouwendag mbt Women for Women join Women on the bridge!

Maar wat een ieder van ons die vandaag mee heeft gedaan is bij gebleven is dat de meeste vrouwen die we aanspraken zich niet wilde identificeren met vrouwendag.

En dan te weten dat Vrouwen in Nederland gemiddeld 23% minder dan mannen verdienen. Van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland is 36% vrouw zijn. En van alle armen op de wereld is 75% vrouw is.
(http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-014-pb.htm)

En voor alle carrière dames, nog steeds heeft de meerderheid (55%) van de 97 beursondernemingen geen enkele vrouw in de Raad van Bestuur of Raad van Commissarissen.
(http://www.nyenrode.nl/News/Pages/Opnieuw-geringe-toename-aantal-vrouwen-aan-de-top.aspx)

Als je dit weet, besef je te meer dat er nog zeker wat werk te verzetten is. Zeker als we ook weten dat de huidige crisis onder meer door een te grote homogeniteit op cruciale scharnierfuncties is ontstaan.

En we onder andere door het nog steeds niet kunnen verduren van diversiteit we er ook nog met z’n allen niet op vooruit zijn gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s