En het zal niet vanzelf overgaan….

Laten we wel wezen, het economische systeem zal zich moeten gaan transformeren in een circulaire economie die kennis gestuurd is, gekoppeld aan duurzame energie, met als financieringsfundament het onvoorwaardelijk basis inkomen rondom werkeloosheid.

Want werkeloosheid is een natuurlijk gegeven binnen een economie. En het gegenereerd rust voor die genen die tijdelijk niet meer kunnen aansluiten op werk als ze weten dat men in iedergeval een onvoorwaardelijk basis inkomen kan aanvragen.

Bedenk dan dat ze als tegenprestatie weer gaan leren zodat ze op een ander traject kunnen aansluiten. En ja zoals het basis inkomen nu vaak als voorbeeld gefinancierd is klopt het niet… het gaat om het concept, want als de wil er is om de switch te maken komt de juiste financiering er ook. Zeker als het stabiliteit en rust in de economische sectoren binnen NL en de EU gaat genereren.

Vandaar dat ik wel geloof dat de nieuwe kracht aan klein is, dat het nieuwe Global local is en jij bepaald wat je met je € doet. daarom moeten we ook niet meer direct investeren in een Bank met al de miljoenen die ze nodig hebben en direct ergens in een zwart gat verdwijnen. Het geld moet naar mensen en ideeën rondom nieuwe industrieën en nieuwe werkgelegenheid gaan. Goed getoetst en gecoacht richting succes. En laten we welvaart even boven groei gaan… dat heeft inmiddels mijn persoonlijke voorkeur omdat we dan op lange termijn ook goed kunne gaan samenleven.

Veranderen naar een andere economie, dat doen we zelf! En op 12 sept kun jij beslissen wie je de tools in handen geeft. En hoe gek het ook klinkt ik geef ze nu liever aan de SP.

Want hoe paradoxaal en mooi is de campagne van de Triodos bank dan in deze? ….

http://youtu.be/PV8qKJDt6EI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s