Echo and Narcissus

Naar aanleiding van het feit dat er gisteren op TV zo veel sluik reclame voor de VVD was en je weet dat enkel producenten dit kunnen bewerkstelligen. Moest ik vanochtend aan dit boek denken.

Echo and Narcissus

http://www.bol.com/nl/p/echo-and-narcissus/1001004000829194/

Met name haar onderzoek is fascinerend.

How women’s speech is repeatedly constructed as a ‘problem’, an affront to male authority.

Als je de kans hebt om dit boek als producent te lezen, zou ik het zeker even doen. lees hier de korte beschrijving; http://www.bol.com/nl/p/echo-and-narcissus/1001004000829194/#product_description

Want in wat voor een soort maatschappij willen we met elkaar leven?
Er is op dit moment een economische, ecologische en sociaal maatschappelijke crisis. Er is dus behoorlijk wat diversiteit en ongelooflijk veel lef voor nodig om met elkaar deze uitdagingen die voor ons liggen op te gaan pakken. Dan kunnen we toch echt nu geen Uber VVD gebruiken dat is in mijn beleving geen oplossing.

Waarom? Omdat ze blijven doen waardoor we nu in een crisis beland zijn. Met name hun oerconservatieve patriarchale zwaar verouderde bedrijfseconomische ideeën over welvaart zijn echt aan vervanging toe.

We zullen met z’n allen echt moeten gaan investeren in nieuwe industrieën aan te trekken, nieuwe verdien modellen ontwikkelen en nieuwe werkgelegenheid creëren. Nederland is nu echt toe om te starten om met een circulaire economie.

En diversiteit is daarin van levensbelang.

En voor iedereen die bang is voor meer democratie, bedenk eens dat het vergelijkbaar is met hoe wij hebben getelefoneerd. Eerst waren er centrales waar mensen de schakel waren tussen de bellers. Als je toen had verteld dat iedereen nu mobiel kan bellen en dat het er niet toe doet waar je staat en dat iedereen het in de wereld deot. Had men je niet geloofd. De huidige democratie is precies zo als dat toenmalige telefoonnetwerk.

En daarom hebben we echt meer democratie en diversiteit nodig om samen verder te gaan.

Zou je hierover met me in gesprek willen, laat het me weten. Dan gaan we gewoon een keer een kop koffie of een kop thee drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s