About me

DSC_0025

Doordat Ik me zorgen maakte over de impact die het huidige politieke beleid nog steeds heeft op grote groepen mensen, grotendeels vrouwen in Nederland en Europa. Ben ik me gaan interesseren voor politiek. Het ontwrichtend mechanisme dat uitgaat van de ongelijke toegankelijkheid heeft me doen besluiten om samen met Mar de Jong de Vrouwen Partij op te richten.

Na de 2e Kamerverkiezingen van 2012, waar ik in stilte verkiesbaar was, ben ik onderzoek gaan doen na hoe het komt dat vrouwen nog steeds zo achtergesteld worden in onze samenleving. In Nederland zijn er meer dan 3 mln. vrouwen die niet weten hoe ze hun eigen leven moeten financieren. Er zijn 12,037 miljoen vrouwen in Europa werkeloos, dan hebben we het nog niet over die vrouwen die in de statistieken onzichtbaar zijn omdat ze of van een bijstand of liefdadigheidsvangnet moeten rondkomen.

Tijdens een rondgang bij vrouwen organisaties merkte ik op dat hoogopgeleide vrouwen leuke en zinnige projecten deden, grotendeels voor vrouwen buiten Europa. Wat ook goed is, het werd mij ook heel snel duidelijk dat ze heel veel moeite hebben om de financiering rond te krijgen van hun projecten. Het water staat ze allemaal aan de lippen. Het viel me ook op dat er geen vrouwen organisaties in Europa zijn die wet-en regelgeving voor vrouwen en andere minderheden maken zodat ze gelijke toegang krijgen tot werk, inkomen, voeding, gezondheidszorg, onderwijs, kennisdeling, recht.

Europa verkeerd niet zomaar in een drievoudige crisis: een economische, ecologische en sociaal maatschappelijke. We hebben er met z’n allen iets voor moeten doen om het zo voor elkaar te krijgen. Het willen uittreden van Europa is dan ook een typisch verouderde paternalistische kijk op het werkelijke probleem. Namelijk geen goeie bedrijfsvoering van Europa.

Als voorzitter en Europees lijsttrekker van de Vrouwen Partij wil ik me daarvoor gaan inzetten om dat te verbeteren. Mocht je mij willen steunen, dan kan dat. Meld je aan om ons te helpen om alles in het werk te stellen dat de Vrouwen Partij kan mee dingen met deze verkiezingen. Een kleine of grotere donatie geven help zeker ook, alle giften zijn welkom en het banknummer is: NL82TRIO 0197744508