Occupyamsterdam 15 okt 2011

Het Beursplein locatie Amsterdam rond 12.30 – 15.00 uur!

Deze bijeenkomst samen met de anderen, zo ervaar ik het tenminste, is mogelijk wel een “tipping point” voor die belangrijke mentaliteitsverandering die we ook hier in Nederland nodig hebben.

In mijn beleving heb ik de diverse sprekers uit verschillende invalshoeken steeds horen onderstrepen dat het oude systeem vastgelopen is. En dat het nu echt noodzakelijk is om gezamenlijk de volgende stappen te gaan zetten, richting een duurzame economisch, ecologisch en cultureel diverse maatschappij. Dat sprak mij aan en raakte m’n wezen.

De diversiteit aan mensen die zowel vanuit een politiek overschrijdende visie daar aanwezig waren lieten zien dat de huidige gang van zaken voor meer mensen een thema is.

De politieke boodschap “1 voor allen” van de SP http://www.sp.nl/1voorallen/ paste in mijn beleving daar dan ook goed in. Juist ook omdat deze partij van binnen uit het parlement, die stem laat horen dat het nu noodzakelijke is om het begin te maken richting die andere aanpak van overheden en banken. En al tijden net als andere “linkse partijen” staan voor een rechtvaardigere samenleving waarin iedereen meetelt en in deel moet kunnen nemen. lees ook http://www.sp.nl/nieuwsberichten/10507/tw (Roemer: Occupy beweging hopelijk begin van fundamentele verandering!)

Wat ik ook waardeerde was dat er zelfs ook mensen van partijen zoals de VVD aanwezig bleken te zijn. Uit gesprekken kon ik opmaken dat ze ook zien dat het echt anders moet. Dat noem ik dan bemoedigend.

Enfin, hierdoor besef ik wel dat dit een klein begin is, ik hoop dat er steeds meer mensen zich geroepen voelen hun stem rondom dit thema op een of andere vreedzame wijze te laten horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s