A huge inequality makes that democracy doesn’t work!

Schermafbeelding 2013-02-13 om 22.35.46

http://youtu.be/_YuNqSsp2uk

Laat je inspireren door Neva Goodwin at MIT on “A New Economics for the 21st Century”

Een uitspraak dat mij raakte tijdens haar college was “If there is a huge in equality in power democracy doesn’t work. And democracy doens’t work also if those who have the power are good at influencing does who don’t  ….. Dan weet je waarom het belangrijk is om een goed ingerichte democratie te hebben. In middels weten we dat in Nederland en de EU er dus niet gesproken kanworden van een modern democratie waar men zo graag aan wil voldoen omdat er een grote “gender inequality” is!

Het deel van haar college waar ze over “sustainable renewable energy” spreekt ligt in de lijn van zoals Herman Wijffels in diverse speeches het onderschrijft. (hmm jammer dat hij van het CDA is ;-)))

* luister ook naar de antwoorden die ze geeft aan studenten op t einde ….. bijzonder inspirerend en tegelijkertijd ontnuchterd.

en mocht je nog iets over haar willen lezen ga dan naar http://neweconomicsinstitute.org/content/new-economics-21st-century

Ter inspiratie bekijk dan ook even de visie van Ricardo Semler op werk …  http://youtu.be/USC1RE8jE50

Lees ook even de review “What’s the Use of Economics? Teaching the Dismal Science after the Crisis”. Edited by Diane Coyle. London Publishing Partnership. September 2012. http://blogs.lse.ac.uk/lsereviewofbooks/2013/02/26/book-review-whats-the-use-of-economics-diane-coyle/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s