“De chaos wordt eerder versterkt dan opgelost”

Als reactie op

Schermafbeelding 2013-03-15 om 10.57.18http://pauldeblot.nl/2013/03/15/de-verstikkende-invloed-van-de-bezuiniging/comment-page-1/#comment-18541

Vanuit de geschiedenis weten we wat de voortekens van een burger oorlog zijn, want dat hangt in de lucht doordat de mensen vanuit het conservatieve oldschooleconomische denken weigeren de sociale samenhang te bevorderen en te investeren in een nieuwe circulaire economie. Het wordt steeds pijnlijker zichtbaar dat de mensen die nu het verschil zouden kunnen maken zich verschuilen achter zwaar verouderde versleten argumenten rondom nut en eigenbelang.

Hoe simpel kan de oplossing zijn om armoede te ontcriminaliseren door een basisinkomen voor hen die geen inkomen hebben een minimumloon gender onafhankelijk voor alle NL/EU bewoners in te voeren? Via de belastingen aan te vragen en uiteraard op het moment dat men werkt het verworven inkomen wordt verdisconteerd vanaf een bepaald inkomen door er belastingen over gaat betalen. Waardoor er ruimte komt voor sociale samenhang. Hoe moeilijk is het om de intellectuele bijziendheid rondom werk en geld bij te gaan stellen naar de 21e eeuw? Zeker als onderwijs steeds elitairder wordt, mensen worden uitgesloten van kennis en de ontsluiting van kennis is terug op het niveau van de jaren 50 waar de docent de hub van de kennis  en informatie ontsluiting wordt. Op alle fronten wordt de democratie geweld aan gedaan vanwege de conservatieve oldschooleconomische ideeën over werk en geld. Met alle gevolgen van dien. We kijken er naar en doen minder dan niets om het voor een selectie groep mensen comfortabel te houden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s