Het geheim van het scheppen…

Schermafbeelding 2013-08-11 om 13.48.08

 http://bit.ly/13PZCHn 

Ter inspiratie een prachtige ingetogen interview met Berthe Korvinus (1938), zij is vanwege haar jarenlange strijd tegen vrouwenhandel en gedwongen prostitutie in het bezit van de Harriët Freezerring en een Koninklijke onderscheiding. Haar drijfveren zijn terug te voeren op haar eigen geschiedenis:’Vrouwenhandel vertegenwoordigt vrijwel alles waartegen ik me verzet. Ik weiger te accepteren dat vrouwen en kinderen vertrapt en misbruikt worden.’ haar zoveel zeggende in feite religieus overstijgende zin “Het geheim van de schepping gebeurt in ieder van ons” raakte me diep. Juist omdat zoveel ook jonge mensen liever een keuze maken om vanuit hun overtuiging anderen uit en buiten te sluiten. Met alle gevolgen van dien.

Ik maak me zorgen over het gebrek aan het besef en kennis, dat de wereld waarin we nu leven, we die dagelijks zelf scheppen. En dat hoe de wereld nu is, het zo blijft omdat we dagelijks die keuze maken, omdat we deze wereld dagelijks zelf scheppen. De wereld van nu is van ons allemaal en een ieder doet er al dan niet positief aan mee.

En gezien de transitie waarin we verkeren, het algemeen geschonden vertrouwen dat mensen door de weeffouten van de huidige economie ervaren leven we op dit moment in een drievoudige crisis. Wetende dat de economische, ecologische en sociaal maatschappelijke crisis min of meer van ons allemaal is. Afhankelijk van de plek die je binnen het systeem in neemt ben je ook ten alle tijden een consument. En draag je bij elke keuze die je maakt bij om dingen instant te houden.

Met die kennis zouden vrouwen toch geïnspireerd moeten raken om echt alles op alles te gaan zetten zodat het goed gaat komen. Want de weeffouten van de patriarchen maatschappij maken toch dat we uit balans zijn? Toch?

Omdat we de mogelijkheid hebben om die andere keuze te kunnen maken, geloof ik dat we best instaat zijn samen een andere wereld te scheppen.

Ik geloof ook dat we vanuit het verschil samen wel kunnen gaan zorg dragen. En dat ieder individu “gelijke toegankelijkheid” moet krijgen om zichzelf te kunnen financieren, het juiste onderwijs kan gaan volgen en toegang heeft tot gelijke zorg en werk.

Want inderdaad het geheim van het scheppen van de wereld om ons heen gebeurt vanuit een ieder van ons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s