“Which Changemaker Personality Are You?”

Schermafbeelding 2013-05-30 om 16.47.53

Schermafbeelding 2013-05-30 om 16.48.18

Hoe roomser dan de paus wil men binnen de EU financiën nog worden. Het is toch alle schaamte voorbij. Is er dan helemaal niemand meer met “common sense”?
Hoe hoog was de AEX vandaag? 366 punten ….kortom het is schofterig, het voegt niks toe enkel dat het conservatief en Oldschool economisch is.

Het wordt dus echt hoogtijd dat er beleidsmatig mensen aan het roer komen die deze conservatieve oldschool economen uit het oldboys netwerk in de 21e eeuw laten landen. Hoe komt het dat de mensen die goeie alternatieve verdienmodellen en andere ideeën   hebben niet in de media meer aan het woord komen?

De huidige begroting is gebaseerd op krimpen met alle gevolgen van dien en de vijver waarin gevist wordt wordt steeds rooier (ivm een blue ocean strategy) Hoe triest moet het worden? Heeft men de korte termijn visie weer voor ogen? Is dat het doel een “Quick fix” die zo weer in elkaar dondert?  En waar zijn die kritische progressieve journalisten …..?

ter inspiratie lees eens Present Shock http://www.bol.com/nl/p/present-shock/9200000005544674/ erg verfrissend 😉

Wat hebben de politici van nu nodig om in duurzame energie grootschalig te gaan investeren, met een geheel nieuwe infrastructuur voor die energie te genereren. Denk eens aan de switch mogelijkheden die het voor product producten biedt en de werkgelegenheid die daaraan gekoppeld is.

Hoe moeilijk is het om stappen te zetten richting het aanjagen van de circulaire economie? En dan de armoede die nu gecreëerd wordt, vreselijk. Waarom is er geen publieke discussie over hoe het ontcriminaliseren van armoede? En hoe we een Basisinkomen in NL en de EU gaan implementeren?

Bij een ieder ligt een stuk verantwoordelijkheid enfin
“Which Changemaker Personality Are You?” http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-change/changemakers/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s